czwartek, 21 kwiecień 2011 13:24

Kancelaria Salans podwójnym zwycięzcą w rankingu „Rzeczpospolitej”

Kancelaria Salans odniosła podwójne zwycięstwo w tegorocznym rankingu kancelarii prawniczych opracowanym przez dziennik „Rzeczpospolita”.  Zajęła 1. miejsce w kategorii „Kancelarie wg liczby prawników” (144 prawników) pokonując – jako pierwsza i jedyna – kancelarię DZP*, która zwyciężała w ośmiu dotychczasowych edycjach tego rankingu.  Kolejne kancelarie na podium to właśnie DZP oraz Cameron McKenna.

Za liczbą prawników w kancelarii Salans poszły w górę jej przychody w 2010 roku. Wynik 109,5 mln zł uplasował ją na 1. miejscu w kategorii „Przychody”, przed Cameron McKenna (108,8 mln zł) i Clifford Chance (100,6 mln zł). Są to jedyne kancelarie, których obroty w 2010 roku przekroczyły 100 mln zł.

To ogromne osiągnięcie na tak konkurencyjnym rynku usług prawniczych. Potwierdza to nasze starania i determinację w spełnianiu oczekiwań klientów. Te wyniki są też efektem naszej kilkuletniej strategii budowy najsilniejszej w Polsce uniwersalnej kancelarii prawniczej. – powiedział Tomasz Dąbrowski, partner zarządzający kancelarii Salans.

Prawnicy kancelarii Salans zyskali także uznanie konkurentów, co odzwierciedliło zestawienie rekomendacji, w którym Paweł Dębowski jest wskazany jako lider, a kancelaria Salans jako wicelider w kategorii „Prawo nieruchomości”. Wysoką rekomendację uzyskał także Arek Krasnodębski i jego zespół prawa energetycznego. Konkurenci docenili również kancelarię Salans w kategoriach: „Procesy sądowe i arbitraż”, „Prawo bankowe i finansowe”, „Prawo konkurencji”, „Prawo upadłościowe” oraz „Prawo zamówień publicznych”.

__________________________

*Domański Zakrzewski Palinka.