środa, 26 grudzień 2018 14:49

Allen & Overy doradza w związku z restrukturyzacją Work Service

Napisane przez Allen&Overy
(1 głos)

WARSZAWA – Allen & Overy doradzało obligatariuszom w związku z restrukturyzacją zadłużenia spółki Work Service S.A.

Grupa Work Service S.A. pozyskała nowe limity faktoringowe, dokonała restrukturyzacji i refinansowania obligacji oraz spełniła warunki wejścia w życie zmienionej umowy kredytowej z konsorcjum banków. Jest to wynik trwających od początku listopada negocjacji z kredytodawcami i obligatariuszami oraz spełnienia warunków umów zawartych w dniach 5 i 6 grudnia 2018 r. W rezultacie finansowanie bankowe spółki zostaje przedłużone do końca marca 2020 r., a w przypadku obligacji do końca maja 2020 r. Zawarte umowy umożliwiają Grupie kontynuację procesu restrukturyzacji operacyjnej.

Zespołem Allen & Overy kierował counsel Tomasz Trocki wspierany przez Łukasz Walczynę, counsela oraz prawników: Pawła Skurę, Kamila Czerepaka, Martynę Filipkowską oraz Michała Truszczyńskiego.

Tomasz Trocki skomentował: „Restrukturyzacja zadłużenia Grupy Work Service jest jedną z najbardziej dynamicznych transakcji restrukturyzacyjnych. Pełne zaangażowanie wszystkich stron procesu podparte doświadczeniem i umiejętnością sprawnego wypracowywania rozwiązań pozwoliło w tak krótkim czasie uzgodnić wielopoziomową strukturę restrukturyzacji.”