wtorek, 25 październik 2016 21:49

Paul Rawlinson objął stanowisko Prezesa Executive Committee Baker & McKenzie

Napisane przez Michał Kozaczyński
(1 głos)

Podczas tegorocznego spotkania partnerów kancelarii Baker & McKenzie, które odbyło się w zeszłym tygodniu w Barcelonie, Paul Rawlinson, dotychczasowy partner zarządzający biura w Londynie, oficjalnie objął stanowisko Prezesa Executive Committee.

Paul jest wybitnym specjalistą w dziedzinie prawa własności intelektualnej, a także partnerem bezpośrednio odpowiedzialnym za obsługę wielu z najważniejszych międzynarodowych klientów kancelarii. Do Baker & McKenzie dołączył w 1986 roku, w 1996 roku został awansowany na stanowisko partnera. W latach 2006-2010 kierował globalną praktyką prawa własności intelektualnej. W 2013 roku wybrany został na partnera zarządzającego londyńskiego biura kancelarii. Paul jest pierwszym w historii Brytyjczykiem wybranym na stanowisko Prezesa Executive Committee Baker & McKenzie.

Podczas spotkania ogłoszono także stworzenie nowej grupy w kancelarii - Global Consumer Goods industry group. Na jej czele stanie Alyssa Gallot-Auberger, wspólnik w paryskim biurze Baker & McKenzie. Alyssa jest jednocześnie członkiem Global Luxury and Fashion Steering Committee. Związana z kancelarią od 1998 roku, regularnie doradza największym międzynarodowym przedsiębiorstwom z różnych branż.