wtorek, 04 październik 2016 14:09

Małgorzata Pietrzak-Paciorek partnerem zarządzającym kancelarii

Zgromadzenie wspólników Baker & McKenzie sp. k. wybrało adw. Małgorzatę Pietrzak-Paciorek na partnera zarządzającego kancelarii w Polsce. Zgodnie z tradycją, kadencja partnera zarządzającego Baker & McKenzie trwa dwa lata.

- "Czuję się zaszczycona, że wspólnicy obdarzyli mnie zaufaniem i powierzyli mi funkcję partnera zarządzającego. Wiele wyzwań stoi przed prawnikami w dynamicznie zmieniającym się świecie. Dzięki międzynarodowej współpracy naszych biur oraz profesjonalizmowi naszych prawników jesteśmy świetnie przygotowani aby im sprostać" - powiedziała Małgorzata Pietrzak-Paciorek.

Małgorzata Pietrzak-Paciorek kieruje praktyką Nieruchomości i inwestycji budowlanych w warszawskim biurze kancelarii. Jej doświadczenie zawodowe obejmuje reprezentację inwestorów, deweloperów, spółek budowlanych, a także międzynarodowych klientów instytucjonalnych w sprawach związanych z transakcjami na rynku nieruchomości oraz  w procesie budowlanym. W swojej praktyce zawodowej koncentruje się na doradztwie przy realizacji wielofunkcyjnych obiektów  handlowo-biurowych, kompleksów biurowych, centrów logistycznych, jak również projektów mieszkaniowych.

Mecenas Pietrzak-Paciorek współpracowała pierwotnie z kancelarią Baker & McKenzie w latach 1994-1997. Od sierpnia 2003 ponownie związana z kancelarią, początkowo jako partner, od lipca 2006 roku jako komplementariusz. Funkcję partnera zarządzającego objęła 1 października 2016 r.

"Ostatni rok był wyjątkowy dla Baker & McKenzie pod względem rozwoju kompetencji oraz nominacji partnerskich. Do grona partnerów w Polsce dołączyło pięcioro znakomitych prawników: Weronika Achramowicz (M&A), Katarzyna Kopczewska (Podatki), Łukasz Hejmej i Sebastian Pabian (Spory) oraz Przemysław Kucharski (Nieruchomości)." - dodaje mec. Pietrzak-Paciorek. "Natomiast w skali globalnej 85 osób, w tym 34 kobiety, zostało nominowanych w ramach wewnętrznego awansu na partnerów. W sumie jest ich już 1580, ponad 400 z nich to kobiety - więcej niż w jakiejkolwiek innej firmie prawniczej. Cieszę się, że mogę współtworzyć kancelarię, która jest autentycznym miejscem do realizacji aspiracji zawodowych."

Małgorzata Pietrzak-Paciorek od wielu lat jest rekomendowana jako wiodący prawnik w dziedzinie nieruchomości i prawa budowlanego w Polsce przez wydawnictwa Legal 500 („Leading individual”), Chambers i PLC. Została także wyróżniona prestiżowym tytułem „Best in real estate in Europe” w rankingu Women in Business Law Awards 2011 przeprowadzonym przez Euromoney Legal Media Group. Rekomendowana jest także w rankingach Best Lawyers in Poland oraz European Legal Experts.