środa, 20 styczeń 2016 15:44

Bird & Bird w gronie najlepszych polskich kancelarii specjalizujących się w znakach towarowych i zarządzaniu marką według rankingu WTR 1000 Wyróżniony

Ranking World Trademark Review 1000 2016 po raz kolejny wskazał warszawskie biuro Bird & Bird w gronie liderów od znaków towarowych i prawa własności intelektualnej w Polsce. Wyróżnienie indywidualne otrzymał także mecenas Piotr Dynowski.

W tegorocznej, szóstej edycji rankingu warszawskie biuro Bird & Bird kolejny rok z rzędu zdobyło srebro, zaś Piotr Dynowski, partner odpowiedzialny za praktykę prawa własności intelektualnej, mediów i telekomunikacji, otrzymał indywidualną rekomendację w dwóch kategoriach: "Egzekwowanie ochrony" (Enforcement) oraz "Postępowania znakowe" (Prosecution).

Oto, co piszą o Bird & Bird w rankingu: – Polski zespół z łatwością radzi sobie ze skomplikowanymi transgranicznymi sprawami oraz ostrymi sporami. […]  Piotr Dynowski to przekonujący prawnik, który konsekwentnie zabezpiecza korzystny wynik transakcji a na sali sądowej prezentuje najbardziej przekonujące argumenty.

World Trademark Review 1000 prezentuje najlepsze firmy prawnicze i indywidualnych specjalistów w dziedzinie znaków towarowych i zarządzania marką. Obejmuje 71 państw, w tym Polskę. Powstaje na podstawie zgłoszeń weryfikowanych w bezpośrednich rozmowach przeprowadzanych przez analityków przygotowujących zestawienia konfrontowanych z konkurentami z innych firm prawniczych i biur rzeczników patentowych oraz klientami.