poniedziałek, 07 grudzień 2015 14:50

Kolejny partner międzynarodowy w kancelarii Gide Wyróżniony

Z początkiem nowego roku do grona partnerów międzynarodowych kancelarii Gide dołączy Piotr Sadownik, od 1999 roku partner lokalny w warszawskim biurze kancelarii.

Nominacja na partnera międzynarodowego jest zwieńczeniem dotychczasowych osiągnięć zawodowych Piotra Sadownika, który kieruje w warszawskim biurze kancelarii Gide pracami Departamentów Sporów Sądowych i Arbitrażu, Prawa Własności Intelektualnej, a także Projektów Infrastrukturalnych, Prawa Energetycznego i Prawa Publicznego. Do grona jego klientów należą zarówno największe polskie spółki, jak i międzynarodowi inwestorzy działający w Polsce.

Piotr Sadownik był wielokrotnie rekomendowany przez międzynarodowe rankingi kancelarii prawnych. Jest wyróżniany przez Legal 500 EMEA w dziedzinach sporów sądowych, energetyki i surowców naturalnych oraz prawa własności intelektualnej. Z kolei autorzy rankingu Chambers Europe rekomendują go w kategorii sporów sądowych i odnotowują, że „klienci szczególnie cenią sobie porady kierującego zespołem Piotra Sadownika posiadającego wyjątkowo rozległą wiedzę prawniczą”.

„Ta nominacja to przede wszystkim wyróżnienie dla Piotra za jego dotychczasowy wkład w rozwój kancelarii, a zwłaszcza w dynamiczny rozwój tych praktyk, którymi kieruje. Jestem przekonany, że ta decyzja odzwierciedla również uznanie, jakim Piotr cieszy się zarówno wśród współpracowników, jak i wśród klientów” – komentuje Dariusz Tokarczuk, partner międzynarodowy w kancelarii Gide.

Oprócz Piotra Sadownika z początkiem nowego roku do grona partnerów międzynarodowych kancelarii Gide dołączy także sześciu prawników z pozostałych biur kancelarii: we Francji Alexandre Gauthier, Laetitia Lemercier i Nicolas Planchot, w Chinach Fan Jiannian i Guo Min oraz w Turcji Ali Osman Ak.